Alla jobbar med media

När man frågade barn för 15 år sedan vad de ville bli när de blev stora fick man ofta svaren ”prinsessa”, ”brandman” eller ”veterinär”. Nuförtiden är drömyrkena snarare sådana inom branscherna PR och marknadsföring. Men hur ska man kunna lyckas i denna konkurrensfyllda bransch? Vilka utbildningar och yrken ska man satsa på? Det ska vi ta reda på!

En av de mest kända skolorna inom just PR och marknadsföringsbranschen är Berghs School of Communication i Stockholm. Här kan man läsa kurser som Kommunikation och PR, marknads-PR och Strategisk kommunikation och PR. I den förstnämnda kursen får man en bred kunskap i allt från strategisk analys och planering till projektledning. Man går igenom de viktigaste verktygen för en kommunikatör och arbetar under kursens gång fram en kommunikationsplan för ett valfritt projekt.

  • Kursen i marknads-PR ger dig de kunskaper du behöver för att arbeta med just PR i marknadsföringssyfte. Du får också lära dig vanliga tillvägagångssätt vid en produktlansering och varumärkesbyggande PR. Mycket fokus ligger på användande av sociala medier inom PR.
  • Utbildningen Strategisk kommunikation och PR vänder sig till dig som vill arbeta med PR på en kommunikations- eller marknadsavdelning eller på en PR- eller reklambyrå.

När du läst en kurs eller gått en utbildning inom PR och marknadsföring finns det olika yrken du kan välja. Kanske PR-ansvarig eller marknadsföringsassistent? Varför inte copywriter, då du arbetar med att skriva och göra reklam. Kanske får du en dag se din egengjorda reklam på en stor roll up på Stureplan?!