Så gör du karriär i ekonomibranschen

Om du är ekonom och vill göra karriär är det en bra idé att söka jobba via ett rekryteringsföretag som är experter på just ekonomijobb. För att maximera dina chanser att få komma på en intervju ska du även lägga energi på ditt personliga brev. Ha tålamod när du söker jobb, du kommer att hitta rätt till slut.

Som färdig ekonom har du en bred examen som ger dig många möjligheter när det kommer till olika karriärvägar. Det finns goda framtidsutsikter för utbildade ekonomer i dagsläget. Oavsett vad du har för framtida karriärsmål är det en bra idé att söka jobb genom rekryteringsfirmor som är specialiserade på ekonomijobb. Du kan hitta många lediga ekonomijobb hos Invici som är experter på ekonomirekryteringar men även interimsuppdrag av duktiga ekonomer. De är ekonomer själva och vet vad som krävs för att du som ekonom ska kunna göra karriär och samtidigt trivas på ditt jobb. När du går via dem kan de helt enkelt matcha dig med rätt tjänst. En rekryteringsbyrå är proffs på att hitta rätt ekonom till rätt tjänst.

Fundera över karriärsmålen

När du skickar in ditt CV till ett företag som är specialiserade på ekonomijobb ökar du dina chanser att hitta rätt jobb för dig eftersom de ofta besitter bra kunskap och erfarenheter kring att matcha personer och jobb. Ett företag som förmedlar alla möjliga jobb har ingen spetskompetens när det kommer till att matcha personer och tjänster. Innan du kontaktar företaget som förmedlar ekonomijobb är det en bra idé att ha en tanke om vad du vill göra, vad du vill åstadkomma och vad dina mål är. Det är då lättare för dem att matcha dig rätt.

Skriv bra personliga brev

För att maximera dina chanser att få ditt drömjobb är ett vasst CV bra att skriva. Du ska även lägga tid på att skriva bra personliga brev. Helst av allt ska du skriva ett nytt personligt brev för varje jobb som du söker. När du matchar ditt personliga brev med vad som står i annonsen ökar du chanserna att få komma på en arbetsintervju och där ha möjlighet att presentera dig mer ingående.

Karriärtips:

• Skriv bra personliga brev
• Uppdatera ditt CV
• Ha tålamod
• Var medveten om dina styrkor och svagheter