Säljyrkets ljuspunkter

Att arbeta som säljare kan både vara ris och ros, men för den som brinner för mötet med nya människor, för ordets makt och som tycker om att arbeta på provision, är säljyrket det optimala arbetet. En säljare måste dock hela tiden ha en drivkraft och motivation, även när det går sämre. Hur träffar du rätt inom säljyrket?

Att arbeta som säljare kräver att du alltid tar fram det goda och vänder det negativa till en fördel. Det fordrar också att du alltid ser saker och ting ur kundens perspektiv och försöker snappa upp klagomål och önskemål. Detta är bara några få saker du måste tänka på när du söker eftertraktade säljjobb i Göteborg, Stockholm, Malmö eller på annan ort.

säljareFrihet

Genom att arbeta som säljare har du mycket ansvar både gentemot dig och kunden, men du har också mycket frihet eftersom dina inbokade säljmöten kan variera beträffande tidsåtgång, datum med mera. Det kan alltså vara så att du arbetar mycket hemifrån och åker ut till kundmöten när det krävs.

Utveckling

Det går inte att komma ifrån att säljyrket bäddar för både mer yrkeskunskap och erfarenhet, samtidigt som din egen personliga utveckling hela tiden växer. Ditt jobb är att ständigt se saker och ting utifrån nya perspektiv, att anpassa dig till olika människor, till omvärlden och trender. Samtidigt ligger det också på dig att hela tiden vara övertygande och visa kunden att just ditt sätt kan gynna honom eller henne. Sist men inte minst lär dig säljyrket dig att bli en god lyssnare vilket du har stor nytta av i det vanliga livet! Som det framgår av artikeln:

 

”Empati är förmågan att kunna uppleva och känna det den andre känner”