Starta eget företag

Att gå från att ha en idé till att starta ett framgångsrikt företag kräver såväl engagemang som tålamod, men som tur är finns också en hel del smarta knep att använda sig av för att komma igång på riktigt.

affärsfolk pratbubblor litenEn trend som satt sig under år 2015 är att starta eget företag istället för att söka anställning hos befintliga arbetsgivare men ska man lyckas med sin affärsidé finns en hel del saker att hålla i minnet. Och det absolut viktigaste är att man har tilltro till sin affärsidé, för om du själv inte tror på ditt företag: varför ska någon annan göra det? Någon som till exempel hade tro på sin egen idé och lyckades med den är Monica Forsberg som Sundsvalls tidning skriver om. Hon tog sig en funderare över varför hon byter jobb titt som tätt och insåg att det var för att hon inte trivdes med det hon arbetade med, och att hon helt enkelt var inom fel bransch vilket gjorde att hon bytte och startade en egen firma istället inom design. Men självklart behöver man heller inte byta bransch helt och hållet för att starta eget, man kan säga upp sig och starta företag inom samma genre och bli sin förre arbetsgivares konkurrent istället. Det är Anna Kult exempel på som efter 16 år inom Schibsted media ska starta ett eget medieprojekt, något som hon dock än inte vill avslöja vad det är enligt Dagens Media. Så hur är bästa tillvägagångssättet om du vill starta eget?

Så startar du eget företag

Något som behövs inom alla företag oavsett bransch är ett huvudkontor och för att fylla detta behöver man ordentliga och bra kontorsvaror såsom kontorsmöbler, pennor, block och arkiveringsmaterial med mera för att få koll på det rent administrativa arbetet. För vad som är absolut viktigast förutom en bra affärsidé är medel att förverkliga idén och där är administrativt arbete nyckeln vilket gör att man behöver medel för bra organisering när man skapar sin affärsplan. Affärsplanen är till exempel första steget i tidningen Driva Egets guide till ur man skapar ett företag på tio dagar, vilken du kan läsa i sin hel helt genom att klicka här.

I denna video finns 9 bra tips: