Säkra en bättre startup i företaget med ett företagslån

När ett företag är i tillväxtfasen och även i startgroparna, kan det behövas extra likvida medel för att göra de investeringar du har tänkt dig. Ett företagslån kan därför bli en ovärderlig hjälp. Det säkrar de steg du tänkt ta inför den kommande framtiden.

 Både privatpersoner och företag kan behöva ett lån. Det kan röra sig om ett samlingslån för att bli av med gamla skulder som hopar sig, ett blancolån att använda på semestern, eller som extra hjälp som ny företagare. Som privatperson kan du exempelvis låna pengar med Axofinans och som företagare finns det andra stora aktörer att vända dig till.

företagslånGör lönsamma investeringar med ett lån

Som nyföretagare brukar det komma lägen då en extra buffert med pengar behövs.

  • Vid olika marknadsföringsmoment
  • För att införskaffa inventarier
  • Vid eventuella anställningar i uppstarten osv.

Det kan verka extra kostsamt när du ändå har annat som ska betalas av, men ju snabbare du kommer igång, desto troligare kommer du komma på grön kvist i ditt företag och försäljningen kommer växa. Ibland är det värt att satsa mycket i början för att komma dit du vill och få ett flöde.

Få hjälp med rådgivning innan du tar lån

Innan du öppnar företag så kan det vara bra att få grundlig rådgivning från exempelvis Almi Företagspartner eller liknande. Även Arbetsförmedlingen kan bidra med sitt strå till stacken. En rådgivare tar då upp med dig vad du borde investera i och hur du kan tänka för att hamna på rätt väg. De hjälper dig inte bara sätta upp en affärsplan, utan ser även över din budget och om din affärsidé håller eller inte. På så sätt blir det lättare att sedan ta ett lån.

Jämför banker

Jämför olika typer av företagslån till bästa räntan och villkoren som passar ditt företag. Var inte alltför risktagande men våga också satsa för att få ditt företag att frodas i längden. Många banker kan erbjuda både rådgivning och lån medan nischade smålångivare ibland kan erbjuda lån utan säkerhet men som då generellt kräver högre ränta. Ett litet företag som emellertid blir nekad ett lån av banken kan ändå ha andra vägar att gå genom nischbankerna.