Jobba inom spelvärlden

Att jobba inom spelvärlden är för många unga, och främst killar, en stor dröm som skulle gå i uppfyllelse. Men, att jobba inom spelvärlden är lite som att jobba inom medievärlden – då det är två världar som är mycket stora och det finns mängder av olika roller att anta. Kanske vill du vara en designer och designa spel, eller så är det en spelutvecklare som är din stora passion.

Det finns även de med akademiskt lagda och som ser siffror snarare än form och med det vill jobba med marknadsföring. Ta bara spelföretaget Betsson. Bakom alla slotsmaskiner och pokerbord rymmer det sig ungefär 800 medarbetare och det finns nästan alltid en massa spännande och olika jobb att söka.  Vad som kan vara en förutsättning är att när det kommer till spelvärlden, att du ska ha ett brinnande intresse. Detta kommer göra att du trivs bättre på jobbet och kommer vilja utveckas mer.

Drömmen mot att jobba med det du vill

Det finns inte en enda väg som är det rätta när det kommer till att nå ditt drömmål. Vissa väljer att plugga i flera år och att ha på papper att de gått exempelvis en spelutbildning. Medan andra suttit framför sin dator och låtit passionen ta dem till den höjd och nivå de nu ligger på. Sedan handlar det om att man ska inspireras och själv vilja ta reda på information om det man tycker om. I en artikel ur Metro berättar spelutvecklarna bakom spelföretaget Grin om vad man ska göra för att lyckas. Och nummer ett är att man ska specialisera sig på det man brinner mest för.