Om lagboken är din bästa bok

Hur många böcker det finns i världen är en stor och svår fråga som man aldrig kommer få ett korrekt svar på, men om man har Lagboken som en av sina käraste böcker så vet man även att man har ett kall i livet.

2777216-lagbok-och-domarklubbaLiksom läkare, vårdare och brandmän har även jurister och advokater ett kall som de brinner för även om lönerna är tillfredsställande. För har man ingen passion för att hjälpa människor och sitta och vrida och vända och analysera lagtexterna så har man aldrig orken att dels ta sig igenom skolan eller att sitta sent och jobba – för sena nätter blir det. Att läsa om vardagsjuridik kan vara den bästa ingången för personer som går i valet och kvalet om vad de ska studera och jobba med framöver, men självklart även för studenter som ska försöka komma på vad de ska inrikta sig på eller jurister och advokater som är verksamma.

Att brinna för något

”För mig öppnade lagboken en dörr till ett mer spännande liv. Man läser inte 2.000 sidor från pärm till pärm som en del tror, man använder den som ett uppslagsverk.”

Citatet kommer från en artikel i Dn.se där Carin Götblad talar om lagboken och hur den hjälpt henne och hur hon ser på den. För vad det handlar om är inte att läsa den i ett svep utan att veta hur man ska läsa den för att snabbast finna svar på sina frågor som man senare kommer att ställa dig. ”Snäll, klok och respektfull”, med dessa ord  beskriver brottsförebyggaren Eva Öström lagboken för att skapa en stor respekt kring den.