Ester stöttar

Allt fler är det som väljer att starta eget, men det finns även många som inte har så många val mer än att just starta upp en egen verksamhet. Främst är det kvinnor med utländsk bakgrund som hamnar utanför och Stiftelsen Ester stöttar dessa kvinnor titt att skapa sig en god karriär.

1068799-swedish-moneyAtt vara entreprenör är lockande för de allra flesta och alla de som tror att man behöver den bästa idén med vattensäker affärsplan har dels fel, och dels sätter de käppar i hjulet för sig själva då man blir ännu mer nervös för att man ska misslyckas. Är man en marginaliserad kvinna finns det än mer problem som dyker upp, och då är det viktigt att känna till att man kan få mycket bra hjälp.

Tro på sina drömmar

I Svd går det att ta del av en artikel som belyser Stiftelsen Ester och man får även möta en Indonesisk kvinna som ville jobba med att sälja sina designade skor. Dock ansåg myndigheter i Sverige att hon borde bli sjuksköterska eller städare samt att hon skulle plugga upp sin svenska på SFI. Något som fick Nadia att både tvivla på sig själv och Sverige. Det var när hon kom i kontakt med Ester som det vände. En stiftelse som bygger på tre grundstenar som de lär ut till kvinnorna:

”Det bygger på att vi pumpar de här kvinnorna fulla med de tre typerna av kapital man behöver för att starta företag: finansiellt kapital, kunskapskapital och socialt kapital.”

Att starta eget

Ska man starta eget är det viktigt att man tror på sig själv och att man har den kompetens som behövs. Det bästa är att ta hjälp från Arbetsförmedling eller Verksamt samt att ta in en revisor genom redovisningsofferter för att ägna sig åt det man brinner för och det man kan. Sedan är det att bida sin tid och att inte tänka att man ska tjäna pengar utan att man ska göra något man tycker är kul och vill hålla på med. Det är då som man blir lycklig. Stiftelsen Ester ser till att allt fler kvinnor blir lyckligare och får jobba med det de brinner för.