Cafémöbler till ditt drömfik

En perfekt start-up för någon som inte har mycket erfarenhet inom eget företagande är att starta ett café. Det är en verksamhet som både äldre människor som pensionerat sig och även nya stjärnskott som är unga och pigga tycker är kul att drömma om att starta. Du får enkelt med dig någon entusiast att arbeta tillsammans med och med ett schysst koncept och rätt känsla kan ditt fik lätt bli en snackis på kort tid. Här kommer vi med tips!

Sugen på att starta ditt eget fik? Då ska du börja med att hitta en lokal som ligger tillgänglig för både framtida stammisar och förbipasserande. Hitta cafémöbler som motsvarar din idé om hur det ska se ut och se till att dra igång roliga öppningsevent för att fira att verksamheten är igång. För att sedan sätta ditt café på kartan behöver du servera något unikt – och kanske sätta upp temakvällar där folk kan komma och läsa upp poesi, stand up eller något annat som kan locka människor att komma till ditt fik.

Interiören på caféet viktigt

Hur får man egentligen sitt fik att bli en snackis? Det beror förstås på dina ambitioner. En del satsar högt från början om att bli tilldelad DNs prestigefulla pris Gulddraken: här krävs en ordentligt genomtänkt idé, en meny som verkligen sticker ut och de tar även in interiör och bemötande som en del i sin utvärdering. Konkurrensen här är hård – har du och ditt café vad som krävs för att bli nominerad?

Väljer du att inte satsa lika högt kan en omskrivning någon annanstans vara att föredra. Varför inte satsa på att bli ett av Sveriges mysigaste sommarfik som folk som är på semester kan instagramma mysiga bilder från? Här är nästan interiören den viktigaste, men får du ihop hembakade hallonpajer med någon god hallonkräm kan du absolut kvala in!