Crowdfunding är framtiden

Livet går snabbare och snabbare och det är av allt större vikt att vi känner att vi trivs med vår tillvaro och vill få kvalitet i varenda vrå. Att då crowdfunding dykt upp och ser ut att bara växa och växa betyder att fler kan blåsa liv i sina idéer. 

1076945-marketing-mix-background-conceptAtt starta eget och bli sin egen chef och bygga något från grunden är en dröm som otroligt många människor har. Vi har tidigare skrivit om att bli sin egen, men inte där tagit upp det här med crowdfundning. Crowdfunding är något som växter sig allt större och nu finns på över 600 plattformar där man som företag eller privatperson kan få vanliga privatpersoner att putta in pengar i ens projekt.

Från riskkapitalist till gräsrötterna

Vi har med andra ord gått från att de stora riskkapitalisterna ska ha all makt till att gräsrötterna är med och påverkar. Här ger man ett bidrag till de idéer man tror på och vill stötta för att de ska bli till verklighet, och detta är något otroligt stort för många som saknar ett startkapital. Man man även kan säga om detta fenomen är att man snabbt kan se om man har en affärsidé som är hållbar och som människorna tror på och vill se. Är det ingen som vill investera i projektet kanske det inte kommer bli någon hit och då vet man det på en gång, och är suget otroligt högt får man mycket kraft i att dra i en hög växel och satsa stenhård. Detta är något som kommer hålla i sig och är i linje med vår samtid som går ut på att vi ska dela med oss och stötta varandra. Att man som privatperson kan vara med på ett hörn och bidra gör att man känner sig betydelsefull och delaktig, något de flesta av oss vill vara.