Anställning eller eget företag?

Att utbilda sig efter de gymnasiala studierna är i de flesta fall ett sätt att skapa sig en bättre utgångspunkt på arbetsmarknaden mot om man inte skulle studera. Men det går faktiskt även att starta ett eget företag, och bli sin helt egna chef.

Har man bra idéer och entreprenör inom sig går det lika bra att starta ett eget företag. Även utan att studera, som att göra något annat. Så fort man har fått fart på affärerna kan man få en skatterådgivning för enskilda företag av en redovisningsbyrå eller se till att man får in kompetensen i företaget på något annat sätt. Det man lär sig med åren och erfarenheten är att man faktiskt inte behöver kunna precis allt i livet själv för att lyckas bra och nå sina mål. Man kan bli lika framgångsrik genom att vara riktigt begåvad på en speciell del, samtidigt som man ser till att omge sig med andra som också är väldigt duktiga, fast på helt andra områden.

Anställning efter studierna

Söker man jobb efter sin genomförda utbildning är det inte heller endast hur väl man har presterat under sin studieperiod som spelar in. Man kommer även, i början av sin karriär, att behöva ett väl formulerat CV och ett intresseväckande personligt brev. Precis som det att man kommer att behöva göra ett bra intryck under arbetsintervjun. Något som inte är helt lätt. Ofta är det nerverna och inte kompetensen som ställer till det. Även det att gå på arbetsintervjuer är dock något som man blir bättre och bättre på desto fler gånger man gör det. Känner man sig trots allt fortfarande nervös kan det vara bra att läsa på om några tips och trick inför intervjun, något som man kan göra här.