Läs på YH för bra karriär

Svårt att komma på vilka kurser du ska läsa på högskola och universitet? Ett tips är att kolla upp vilka yrkesutbildningar som finns att välja på för denna typ av utbildning tar dig direkt in i karriären – perfekt för dig som inte bara vill sitta med näsan i en teoribok utan som vill prova på yrket rent praktiskt också!

En starkt bidragande faktor till att många väljer en yh utbildning i stället för en klassisk högskole- eller universitetsutbildning har att göra med hur dessa utbildningar faktiskt ger dig en snålskjuts in i karriären. Du utbildas nämligen inte bara teoretiskt utan stor del av studierna är avsatt till praktik där du får prova på hur yrket du utbildar dig inom känns att jobba med i verkliga livet. Dessutom är många utbildningar relativt korta och ger bra lön sedan när du får ett jobb vilket alltid är ett plus i kanten.

Vikten av att välja rätt yrkeshögskola

Något som är viktigt att tänka på när du ska välja vilken yrkeshögskola du ska satsa på är att kolla om de erbjuder utbildningen på plats eller distans. När det kommer till just distansutbildningar ska du nämligen vara lite kräsen med vilken skola du väljer. I en artikel hos Dagens Industri kritiserar man just distansutbildning och främst dess nivå – i jämförelse med vanlig utbildning anses vissa nämligen inte hålla måttet. Så när du ska välja din utbildning är det bra att välja en skola som ger dig den tid och uppmärksamhet du förtjänar, annars är risken stor att du känner att utbildningen varit bortkastad tid vilket du såklart inte vill känna. Välj därför en skola med gott rykte och nöjda studenter så kommer troligtvis även du känna det samma om den yh utbildning du väljer oavsett om den är på distans eller på plats!