Att veta vid jobbsök

Att lyckas knipa jobbet man sökt är inte det lättaste alla gånger, i alla fall om man inte vet vilka knep man kan ta till för att göra sig till arbetsgivarens självklara val – och dessa tänkte vi tipsa om.

skriver datorNär det kommer till att söka jobb finns flera vägar att ta, men bara vissa leder till att knipa anställningen och är man ovan vid anställningsintervjussammanhang är det lätt att man faller mellan stolarna. Detta går dock att ändra på när man använder sig av rätt taktik vid jobbsökandet. Något som till exempel är viktigt är att man måste vara aktiv i sitt jobbsökande och att alla tjänster som du söker inte kommer att bära frukt. Ett smart tips är därför att registrera sitt CV hos olika rekryteringsfirmor, något som dessutom är gratis, så kan de hjälpa dig när du söker jobb. Ett exempel på sådan rekryteringsfirma är exempelvis företaget Ny Position som hjälper arbetssökande och företag att matchas ihop med varandra för att på så vis sätta rätt person på rätt plats utan konstigheter. Men om du blir kallad på intervju hos ett företag som Ny Position parat ihop dig med är det upp till dig själv att landa tjänsten – och det gör du under arbetsintervjun.

Så klarar du arbetsintervjun på bästa sätt

Det första du ska tänka på innan du ger dig iväg på en intervju hos en potentiell arbetsgivare är dina kläder, skriver Metrojobb som i en artikel ger de bästa tipsen om vad du bör göra för att anpassa din klädsel för intervjun. Bland annat är grundregeln att alltid klä sig propert då detta signalerar professionalism och en formellt klädd person uppfattas generellt som mer kompetent och intelligent än ledigt klädda individer. Så vet man inte vad det är för klädkod på den specifika arbetsplatsen som man ska till så kan man ha som huvudregel att alltid välja kavajen framför koftan. Sedan när man väl är på intervjun finns en del saker att tänka på och dessa tipsar karriärexperten Charlotte Hågård om i en artikel som du kan läsa genom att klicka här – och följer du dessa kommer jobbet bli ditt ska du se!